Followers

ALHAMDULILAH ^_^


salam..
minggu lepas hari-hari dila datang berlajar memandu 
sebab hari rabu dah test dengan jpj..
sepanjang tunggu hari nak test,dila boleh cakap tidur memang tak lena
dok pikir,boleh ke aku buat dekat bukit tu..
bila dok pikir je,terus rasa tak yakin,emm boleh ke buat..

so tiba la hari nak test..dila pula ambil test kereta sorang2
lagi la gemuruhnya kuat..
tapi pagi2,my mom,my dad & zul hantar mesej
good luck..
huhu,takut2..takut tak lepas je..
so dalam hati tak lepas2 doa,semoga hari ini berjalan dengan lancar..
time nampak kereta jpj masuk..wah berdebar makin kuat laa..
dila dapat no.8,awal kot..
alhamdulilah,time bukit,parking dengan 3 penjuru lepas ^_^
time ni dah rasa lega sedikit,so tinggal jalan raya..
bila nombor dah kena panggil
tawakal je laa,dalam hati doa semoga tak gagal untuk jalan raya..

time dalam kereta memang tak bercakap la dengan jpj,berdebar sebenarnya,hehehe
so dila pun bawa macam biasa..
bila dah turun bukit,berhenti masuk gear 1 and then jalan balik
weiii apasal kereta mengundur kebelakang ni,hati dup2 rasanya
cool2 dila,masuk gear satu balik and then jalan,
tiba2 kereta kebelakang balik,time ni terus rasa give up..kenapa kereta ni
last2,jpj tu bersuara
''dik angkat handbreak dan buat cara bukit''
ikut je apa yang jpj tu katakan,sepanjang memandu
dalam hati dok kata,gagal la macam ni..
terus tak letak harapan nak lulus jalan raya..
bila dah sampi, jpj suruh tandatangan
mata dila terus tengok,lulus ke idak
hehehe jpj tu tanda lulus :))
keluar kereta senyum sampai ke telinga gitu..
terus hilang segala debaran di hati,hehehe

muka lulus test jpj.. ^_^

dah habis tu hantar mesej dekat..mak,ayah dan zul..
alhamdulilah lulus :))

so dalam pukul 1 kot
zul hantar mesej nak mai umah sat..
hehe,datang la dia ke rumah dan yang buat dila terkejut
tak sangka beli KFC untuk dila,huhu :))
thknz bro ^_^

tq untuk kfc bro :)
 hehe,muka happy ni dapat kfc ^^


thknz sangat untuk kawan-kawan dila yang doa dila berjaya test jpj..bersyukur sangat akhirnya berjaya..thknz my mom and my dad dan tq zul,sebab bagi kata2 semangat sebelum hari nak test,hehe terima kasih untuk kfc,lain hari ak belanja pula :))

huhu,sesiapa yang nak test jpj,jangan terlalu takut dan terlalu confident..buat macam biasa insyaALLAH lulus :))
ok you all have a nice day ^_^









KADANG-KADANG REALITI TAK SEINDAH ILUSI ^_^

4 comments:

Michelle Hopell said...

untung la dia sudah lepas ..
michelle nih baru nak belajar taw 6hb nih
takut2 .. hehe

dilakhir said...

hehe..be cool michelle jgn takut2..
good luck,belajar kereta elok2 :))

Michelle Hopell said...

ok tahnks dear :)

Kitty said...

Tahniah sebab lulus test tu! Yay!

Kitty dulu (ni kisah 6 tahun dulu!) pun nervous nak mampos masa mula2 ambik driving test tu tapi alhamdulillah lulus. Ehehe.