Followers

..nilai la sendiri..

salam..
kalau zaman la ni,budak sekolah pun dah pandai bercinta
serious dila tak tipu..
 sebab dulu,time dila sekolah rendah ramai kawan dila dok
suka-suka sana sini,tu semua lumrah.. 
bila dah masuk ke alam remaja,macam-macam lagi jumpa
kadang2 bila kita dah suka orang tu,orang tu dah suka kita
terus lupa haram halal,nak seronok je = ='
sama-sama la kita munasabah diri,
jom la baca kat bawah ni,
ni la yang berlaku di kalangan kita...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

  
1. Masa couple, sebelum berpisah, si awek akan salam si pakwe. Siap cium tangan lagi, konon-kononnya nak jadi isteri yang solehah. Lepas kahwin beranak-pinak, si suami nak pergi kerja, si isteri tak salam cium tangan suami pun.
 
2. Masa couple, si awek kalau nak keluar pergi mana-mana kena minta kebenaran si pakwe dulu. Kalau si pakwe tak bagi, tak keluar. Konon-kononnya derhaka la kalau ingkar. Abis tu, dengan mak bapak boleh plak derhaka? Lepas kahwin beranak-pinak, si isteri dah tak mintak pun kebenaran suami nak keluar.
 
3. Masa couple, pakai tudung sebab nak tutup aurat. Tak nak bagi orang lain nampak rambut. Bila berwebcam ataupun hantar gambar kat pakwe, tak cover pun rambut dan aurat. Kononnya, nanti dia nak jadi suami jugak. Jadi halal jugak nanti. Kononnya, semuanya untuk abang sayang seorang.
 
4. Bila couple, masa dating si awek terpaksa bagi si pakwe pegang tangan, pegang pinggul, cium-cium sikit. Bukti cinta kononnya. Sanggup berkorban jiwa, raga dan dara. Takut kalau tak bagi, si pakwe tinggal cari orang lain. Bila dah kahwin beranak-pinak, dah tak berpegangan tangan lagi dah. Dah tak rasa apa-apa lagi lepas kahwin. Si suami minta dilayan, ditolak mentah-mentah. Dosa woo siksa batin.
 
5. Masa couple, bila melepak dengan kawan-kawan, semua sibuk cerita kehebatan pakwe masing-masing. Bila dah kahwin beranak-pinak, bila berborak dengan kawan-kawan, semua sibuk cerita keburukan dan kekurangan suami masing-masing.

 
6. Masa couple, si pakwe cakap itu, si makwe pun ikut je. Konon-kononnya nak jadi suami yang tegas la nanti. Bila dah kahwin beranak-pinak, si isteri jadi queen control. Si suami ikut je telunjuk si isteri. Si suami berdosa sebab dayus, si isteri berdosa sebab control suami. Mana taat setia sebelum kahwin dulu, wahai perempuan? Mana sifat tegas dan kepimpinan sebelum kahwin dulu, wahai lelaki?
 
*Jangan bazirkan perasaan pada yang bukan pasti milik kita, jagalah diri dan simpan untuk yang sah sahaja.

semoga kita dapat menilai dari cerita ini..
hope have a nice day ^_^ 
  
share dari fb...
 


KADANG-KADANG REALITI TAK SEINDAH ILUSI ^_^

4 comments:

Camy Alya said...

hahhahha. no 1 2 dan 6 tu annoyingg ^^

Kebanyakan kawan aku semua macam tu. Damn! :D

dilakhir said...

hehe..segelintir kita macam tu :D

Kitty said...

Hahahaha interesting! I like it. Of course, not everyone is like that. :D

dilakhir said...

yes,not everyone like that :))