Followers

jdi sahabat terbaik!!

salam...

cuti smnggu ni,pergh bosan sngt2,tak selalu pun keluar..x thu nak wat pe kt umah..
krje sklh lak xde,pergh mmg blh mati dalam kbosanan :((

xde ape pun nak cer..
sbab tu beberapa ari ni x update,hanya hias2 blog je..
tpi ape2 pun dila nk konsi something ckt,ni about mmbr...
sbnarnye ade cara nak jdi mmbr yg terbaikk...

6 cara jadi sahabat terbaik..

1.berikan prhatian tanpa berbelah bahagi
2.menjadi pendengar yg baik..dgr ape yg sdg diperkatakn
3.pandang tepat pda matanye ketika shbat sdg mencurahkan perasannya
4.fahami nada emosi yg terpendam dlm diri shbtmu
5.memahami kwn kamu seadanya dia
6.tetap tenang walau apa jua keadaan pun,lbh2 lg sewaktu shbt sdg ber'angin' 


'dalam kejayaan,teman2 mengenal kita,dlm kesengsaraan,kte mengenal teman2 kte.ingatlah kapan terakhir kali anda berada dlm kesulitan.siapa yg berada di samping anda??siapa yg mengasihi anda saat anda merasa tidak dicintai??'


KADANG-KADANG REALITI TAK SEINDAH ILUSI ^_^

No comments: